Félix Kutlík

Sprievodné podujatia Slovenských národných slávností

Ústredné programy Slovenských národných slávností 2024 budú prebiehať v dňoch 9. až 11. augusta. Avšak, viaceré podujatia sa uskutočnia v ústrety slávností. Už v sobotu 20. júla o 10:00 sa v parku muzeálneho komplexu v Kulpíne začne Slovenský výtvarný tábor a tiež v rovnaký deň, taktiež o 10:00 na ihriskách FK Kriváňa v Selenči bude prebiehať Turnaj v malom futbale o putovný pohár Veľvyslanectva Slovenskej republiky. V nedeľu 21. júla o 10:00 na rybárskej chate v Kulpíne budú súťažiť šachisti a v sobotu a nedeľu 27. - 28. júla sa uskutočnia 25. Predslávnosťové dni v Kulpíne – tortiáda, kultúrno-umelecký program a športové aktivity .

 

Sprievodné podujatia Slovenských národných slávností

 

8. Slovenský výtvarný tábor organizuje Miestny odbor Matice slovenskej v Kulpíne a jeho Výtvarná skupina KEBY... Účastníci tábora budú tvoriť v parku kaštieľa. Organizátor pre účastníkov zabezpečí maliarske plátna, akrylové, olejové farby, grafické ceruzky, taktiež občerstvenie a stravu na celý deň. Vernisáž prác, ktoré vzniknú počas tábora, bude v sobotu 27. júla v priestoroch Poľovníckeho domu v Kulpíne, kde sa usporiadajú aj ostatné podujatia Predslávnosťových dní..

Počas Slovenských národných slávností 2024 sprístupnené budú:

9.-11. augusta (piatok - nedeľa) výstava Múzea vojvodinských Slovákov Od Slovenského múzea k Múzeu vojvodinských Slovákov - 75 rokov jednej ustanovizne (Galéria Zuzky Medveďovej)

– expozície Gymnázia Jána Kollára so žiackym domovom, pamätná izba K storočnici gymnázia, ornitologická zbierka, historická izba, Galéria K. M. Lehotského (piatok 16 - 19h, sobota 10 - 19h, nedeľa 10 - 14h)

- výstava Slovenského vojvodinského divadla, 20 rokov s divadlom - Portréty (foyer SVD) - -- -

- všetky výstavy, ktoré sú otvorené v ústrety SNS 2024.

 

kp

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články