Festival NSLP

Čaro štetca 13

Oficiálny program Slovenských národných slávností 2024 štartoval v sobotu 3. avgusta slávnostným otvorením výstavy Čaro štetca 13. Členovia Združenia petrovských výtvarných umelcov pri tejto príležitosti usporiadali svoju druhú tohtoročnú spoločnú výstavu (prvá bola výstava k dňom Petrovca). Otvárací program prebiehal na nádvorí Kultúrneho strediska Báčsky Petrovec pred vchodom do Turistickej organizácie, kde je v galerijnom priestore výstava nainštalovaná. Záujemcovia si výstavu budú môcť obzrieť počas Slovenských národných slávností a sprístupnená pre verejnosť zostane do 3. septembra 2024.

 

Čaro štetca 13

 

Čaro štetca 13

 

Čaro štetca 13

 

Čaro štetca 13

 

Čaro štetca 13

 

Foto: Opština Bački Petrovac - Obec Báčsky Petrovec

 

Hostí a všetkých návštevníkov vernisáže privítala predsedníčka združenia Mária Struhárová a peknou úvahou na tému farieb ich oslovila pokladníčka Tatiana Milina Turanová, ktorá program moderovala. Výstavu slávnostne otvorila Tatiana Vujačićová, podpredsedníčka NRSNM a členka Obecnej rady v Báčskom Petrovci. Zdôraznila význam tejto tradičnej výtvarníckej akcie na začiatku Slovenských národných slávností a organizátorom zaželala veľa síl i do ďalšej práce. Uvádza sa to na stránke Obce Báčsky Petrovec.

O výstave hovoril výtvarný kritik Vladimír Valentík.

Združenie petrovských výtvarných umelcov je organizátorom aj výtvarného tábora, ktorý bude v sobotu 10. augusta od 13.00 – 18.00 h v Parku Zuzky Medveďovej.

 

kp

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články