Svadba u Kulpinu

Štátny tajomník SR a exhibičný zápas v Kovačici

Súčasťou programu osláv Dní Kovačice, ktoré prebiehali počas celého mája, bol aj exhibičný zápas medzi výberom bývalých slovenských reprezentantov a ligových hráčov s domácimi hráčmi FK Slávia Kovačica. Zápas sa hral v sobotu 25. mája 2024 na ihrisku Slávie a bol plný pekných akcií a zaujímavých futbalových momentov. Skončil sa výsledkom 4:3 za hostí, čiže víťazstvom hráčov vedených legendárnym Ladislavom Petrášom. O úvodný výkop stretnutia sa postarali štátny tajomník pre šport Ministerstva cestovného ruchu a športu Slovenskej republiky Ján Krišanda a slovenský veľvyslanec v Srbsku Michal Pavúk, ktorí nad zápasom prevzali záštitu. Zverejnilo to na sociálnych sieťach slovenské veľvyslanectvo v Belehrade. Ján Krišanda na svojom facebookovom profile tiež informuje, že víkend strávil v Kovačici, kde si domáci futbalisti pri príležitosti 222. výročia príchodu Slovákov do tejto obce zmerali sily so slovenskými futbalistami.

 

Foto: Veľvyslanectvo Slovenskej republiky v Belehrade

 

Foto: Veľvyslanectvo Slovenskej republiky v Belehrade

 

Foto: Veľvyslanectvo Slovenskej republiky v Belehrade

 

Foto: Veľvyslanectvo Slovenskej republiky v Belehrade

 

„Mal som príjemné stretnutie s predsedom obecného úradu, ako aj s pánom veľvyslancom. Tiež som mal možnosť navštíviť miestnych ľudí a miesta v obci, kde zachovávajú slovenské tradície a zvyky aj za hranicami našej krajiny, s ktorými som absolvoval veľké množstvo srdečných rozhovorov. Ďakujem veľmi pekne za pozvanie, za vrúcne prijatie a v neposlednom rade za skvelý futbalový zážitok. Zároveň vyjadrujem veľký rešpekt slovenským futbalovým internacionálom, že absolvujú takéto akcie a šíria výborne meno Slovenska v zahraničí. Bola to naozaj vydarená akcia so skvelou partiou super športovcov, ale aj krásna podpora slovenskej komunity. Bolo mi cťou a nabudúce určite prídem znova."

So slovenskou reprezentáciou si zahrali aj dvaja naši futbalisti: Michal Baláž zo Starej Pazovy a Michal Spevák, pôvodom Petrovčan.

RTV OK Kovačica o tomto stretnutí informuje TU:

 

 

 

kp

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články