Slovenské Gymnázium v Báčskom Petrovci

Pozvanie na prehliadku Cez Nadlak je...

Aradská oblasť Demokratického zväzu Slovákov a Čechov v Rumunsku usporiada v období od 26. – 29. septembra 2024 v Nadlaku XXIV. prehliadku sólistov slovenskej ľudovej piesne Cez Nadlak je... Aradská oblasť DZSČR sa rozhodla počnúc rokom 1999 organizovať každoročne prehliadku sólistov slovenskej ľudovej piesne na Dolnej zemi. Prehliadka dostala hneď od svojej prvej edície názov jednej z mnohých ľudových piesní, ktorá vo svojom texte nosí meno lokality, v ktorej sa prehliadka realizuje – Nadlaku. Pozývame na prehliadku Cez Nadlak je... jedného alebo dvoch sólistov z Vašej lokality. Potvrdenie o účasti a znotovaný materiál (prípadne audionahrávku) prosíme odoslať najneskôr do 30. augusta 2024.

 

Pozvanie na prehliadku Cez Nadlak je...

 

Prosíme, aby ste nám účasť na prehliadke obratom písomne potvrdili na prihláške a zároveň zaslali aj znotovaný materiál alebo audionahrávku dvoch piesní – jedna pomalá a jedna rýchla.

Počnúc svojou piatou edíciou sa prehliadka stala medzinárodným konkurzom, a teda v rámci nej súťažia tak domáci, ako aj zahraniční interpréti.

Súťažná časť prehliadky má tri vekové kategórie, a to:

a) od 6 – 12 rokov;

b) od 13 – 18 rokov;

c) viac ako 18 rokov.

Je to súťaž sólistov, a teda prípadné skupiny (duettá a pod.) môžu vystupovať len mimo konkurzu.

Prihlášky treba poslať výlučne na mailovú adresu: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.

Prihláškové tlačivá si môžete stiahnuť TU: https://slovackizavod.org.rs/vyzva-na-prihlasenie-sa-na-24-prehliadku-solistov-slovenskej-ludovej-piesne-cez-nadlak-je/

 

kp

 

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články