Pazovský cirkevný zbor v Modre

V dňoch 26. až 28. júla2024 staropazovský cirkevný zbor pod vedením Igora Feldyho, seniora sriemskeho a farára staropazovského, a cirkevný zbor Tília zo Starej Pazovy v čele s Annou Djurdjevićovou, dlhoročnou dirigentkou tohto zboru, navštívili Modru. Vystupovali tam v dvoch evanjelických kostoloch, v slovenskom a tiež v nemeckom. O krásnych a obohacujúcich dojmoch z tejto návštevy hovoril senior Feldy v duchovnej relácii Pohľady k výšinám Novosadského rozhlasu. V prvej časti relácie mal tiež priliehavú duchovnú úvahu ladenú k dnešnej 10. nedeli po svätej Trojici – Nedeli kajúcej.

 

Foto: staropazovský cirkevný zbor

 

Foto: staropazovský cirkevný zbor

 

Foto: staropazovský cirkevný zbor

 

Foto: staropazovský cirkevný zbor

 

Foto: staropazovský cirkevný zbor

 

Foto: staropazovský cirkevný zbor

 

Foto: staropazovský cirkevný zbor

 

V rámci partnerského projektu stretávania sa krajanov a medzicirkevnej spolupráce cirkevných zborov Stará Pazova a CZ ECAV Modra, spevácky zbor Tília dostal pozvanie na prezentáciu kresťanských a kultúrnych hodnôt jednotlivých spoločenstiev. Okrem výmeny programov a návštevy partnerského cirkevného zboru, Staropazovčania mali príležitosť spoznať i národnú históriu v Malokarpatskom regióne. Navštívili sirotínec v tomto meste, tiež okolité hory, oboznámili sa s dejinami a výrobným procesom modranskej majoliky, spoločne sa fotili pri hrobe Ľudovíta Štúra a pri pomníkoch Dositeja Obradovića, ktorý na evanjelickom gymnáziu v Modre učil, a Jovana Jovanovića Zmaja, ktorý chodil do modranského evanjelického gymnázia.

Išlo o spätnú návštevu speváckeho zboru Tília cirkevnému zboru ECAV na Slovensku – Modra.

Duchovnú reláciu Pohľady k výšinám, kde po duchovnej úvahe a modlitbe, pán senior Igor Feldy hovoril o vydarenej návšteve staropazovského cirkevného zboru v Modre na Slovensku, si môžete vypočuť TU: https://media.rtv.rs/sk/slovacka-redakcija-rns3/93970

 

kp

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články