SEAVC Kulpín

Revuálne konské jazdy

V spolupráci Jazdeckého zväzu Vojvodiny a Turistickej organizácie obce Báčsky Petrovec sa dnes dopoludnia v Kulpíne uskutočnilo podujatie „Endurance Horse Show", v rámci ktorého sa konali revuálne diaľkové jazdy. Medzi Kulpínom a Báčskym Petrovcom sa tak odohrala zaujímavá prehliadka koní a jazdcov, na ktorej sa zúčastnilo deväť koní a rovnaký počet jazdcov z Báčskeho Petrovca a Nového Sadu. Každý účastník získal diplom a ozdobnú rozetu ako spomienku na účasť. Zastúpené boli jazdecké kane a jazdci z Nového Sadu, z Jazdeckého klubu „Viking" a Jazdeckého centra „Nový Sad" a tiež z Jazdeckého klubu „Triginta" z Báčskeho Petrovca. Štart bol pred poľovníckym domom v Kulpíne.

 

Revuálne konské jazdy

 

Revuálne konské jazdy

 

Revuálne konské jazdy

 

Revuálne konské jazdy

 

Revuálne konské jazdy

 

Revuálne konské jazdy

 

Vysoké teploty dnešného dňa spôsobili ťažkosti nielen pre kone, ale aj pre jazdcov. Z deviatich koní, ktoré sa postavili na štart, jeden nedokončil prehliadku a osem sa úspešne dostalo do cieľa. Vystúpenia sledovali sudcovia z Belehradu, ktorí dohliadali na dodržiavanie predpisov. Každý kôň mal veterinárne potvrdenie o zdravotnom stave a na tvári miesta prehliadku vykonali ešte aj veterinári z Veterinárnej stanice „Kupidon" z Báčskeho Petrovca, ktorí pred štartom kontrolovali tep koní.

Podľa slov organizátorov existuje možnosť, že sa táto prehliadka stane od budúceho roka tradíciou a mohla by dokonca získať súťažný charakter.

 

Katarína Pucovská

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články