Linky

Sandićovci zdolali 2500 kilometrov na bicykloch za 66 dní!

Rodina Sandićovcov, ktorá sa pred štyrmi rokmi prisťahovala z Belehradu do Kovačice, dokončila svoje impozantné cyklistické dobrodružstvo. Dragan, Biljana a ich tri dcéry – Iskra, Sofija a Teodora – úspešne prekonali na bicykloch trasu dlhú 2500 kilometrov za neuveriteľných 66 dní, čím prekonali svoj pôvodný plán o štyri dni! Svoju cestu začali 28. júna z Kovačice, prechádzajúc cez Maďarsko, Slovensko, Rakúsko, Česko, Nemecko, Dánsko a Švédsko, pričom denne prešli približne 36 kilometrov. Ich cieľom bolo zvládnuť cestu vedúcu cez významné mestá ako Budapešť, Bratislava, Viedeň, Praha, Drážďany, Berlín, Rostock, Kodaň a Göteborg. Napriek výzvam, ktoré sa im počas cesty postavili do cesty, sa im podarilo všetky prekážky prekonať a doraziť do cieľa v predstihu.

 

Foto: Family nature adventure

 

Foto: Family nature adventure

 

Foto: Family nature adventure

 

Foto: Family nature adventure

 

Foto: Family nature adventure

 

Foto: Family nature adventure

 

Každodenné zážitky a udalosti si usilovne zapisovali a dokumentovali. Fotografie, videá a záznamy z cesty plánujú spracovať odborníkmi, aby sa materiály mohli stať inšpiráciou pre ďalšie generácie. „Ak urobíte čokoľvek, čo inšpiruje a povzbudí ostatných, aby sa hýbali a urobili aspoň krok viac, nie je to oveľa viac než len vaša vlastná aktivita či výsledok?! Nie je to úžasné! Cestujeme predovšetkým pre seba a svoju rodinu. Keďže nás to veľmi baví, chceme povzbudiť ostatných, aby sa začali viac hýbať!" píše otec Dragan vo svojich záznamoch, kde sa delí o svoje dojmy z tejto nezabudnuteľnej cesty.

Toto nebolo prvé takéto dobrodružstvo pre Sandićovcov. Pred dvoma rokmi podnikli podobnú cestu, keď s tromi dcérkami (najmladšia Iskra mala vtedy iba štyri roky) vyrazili na bicykloch do Švajčiarska. Táto cesta, trvajúca 40 dní, im priniesla nádherné spomienky a možnosť spoznať nových ľudí a krajiny.

Rodina Sandićovcov, veľkí milovníci prírody a dedinského života, si užívajú kúzlo dedín, ktoré podľa nich majú veľkú dušu a jedinečnú atmosféru. Ak chcete sledovať ich ďalšie dobrodružstvá, nájdete ich na Facebooku pod názvom FAMILY NATURE ADVENTURE [TU](https://www.facebook.com/groups/767005534336256/?hoisted_section_header_type=recently_seen&multi_permalinks=1222348682135270).

O ich ceste sme už písali [TU](https://www.kulpin.net/o-kulpine/spolky-a-kluby/moms-kulpin/22-aktuality/aktuality/12345-z-kovacice-do-svedska-na-bicykloch) .

 

Katarína Pucovská

 

You have no rights to post comments

urad

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články