Domovská

Jesenné detské dielne v Hložanoch

V sobotu 12. októbra sa v Hložanoch uskutočnilo mimoriadne vydarené podujatie, ktoré zanechalo úsmevy na tvárach detí aj dospelých. Jesenné detské dielne, organizované združením ekológov EKOS Hložany, ponúkli deťom príležitosť rozvíjať svoju kreativitu a bližšie sa zoznámiť s prírodou. Pod krásnym jesenným slnkom sa na nádvorí kaviarne Pod lipami zhromaždili nielen deti z Hložian, ale aj z Petrovca a Begeča. Organizátori boli nadšení veľkou účasťou a vysokým záujmom o jednotlivé aktivity. „Sme veľmi radi, že podujatie malo taký ohlas. Detí bolo mnoho a všetky s nadšením pracovali," uviedla Viera Turčanová, zakladateľka združenia EKOS.

 

Foto EKOS Hložany

 

Foto EKOS Hložany

 

Foto EKOS Hložany

 

Foto EKOS Hložany

 

Foto EKOS Hložany

 

Foto EKOS Hložany

 

Dielne ponúkli pestrú paletu aktivít. Deti si mohli vyskúšať aranžovanie kvetín, výrobu strašiakov, umeleckú techniku viazania uzlov – macramé, alebo i carving – umelecké vyrezávanie do ovocia a zeleniny ... Zároveň sa mohli dozvedieť zaujímavosti o liečivých bylinkách a rôznych spôsoboch ochrany vtákov v zime.

Aby deň bol ešte sladší, nechýbalo ani občerstvenie. Deti s chuťou pripravovali a potom aj ochutnávali palacinky s lekvárom alebo nutelou, čo ešte viac prispelo k radostnej atmosfére podujatia.

Podľa organizátorov bola táto akcia len jednou z mnohých, ktoré združenie plánuje na podporu environmentálneho povedomia. Pozoruhodný záujem detí o ekologické dielne bol pozitívnym signálom pre ich budúce projekty. Jesenné detské dielne tak nielenže priniesli radosť a zábavu, ale aj dôležité zvyšovanie povedomia o ochrane prírody.

 

kp

 

You have no rights to post comments

Náhodný obrázok

slovenske insitne umenie zo srbska

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články

urad

fotogaleria

cirkevna matrika

kalendar menin

mena

okienko

velka noc

pamatnicek

kucharka

kovacica

gjk

pocasie

autobus