Domovská

Krásne a nezabudnuteľné 4 dni vo Viedni

Ďalšia krásna a nezabudnuteľná cesta dokazuje, že je FK Kulpín klub, ktorý sa v minulých rokoch seriózne venoval predovšetkým rozvoju detí. A tak si malí hráči tohto klubu, spolu s dnes už exprezidentom Nenadom Zamfirovićom, v týchto dňoch užili hlavné mesto Rakúska. Úsmevy im neschádzali z tvárí, spoznali toto krásne mesto, videli veľa rozmanitosti, zmiešané národy, inú kultúru... Najsilnejší dojem na nich urobil jeden z najväčších a najkrajších luna parkov vo svete: „Prater". Boli z neho oduševnení, prešťastní, plní adrenalínu a pozitívneho strachu, ktorý svojou odvahou predsa zlomili, čo je dôležité pre ich budúcu športovú kariéru. Deti si tento výlet plne zaslúžili, keďže vyhrali dva roky po sebe ligu a pohár.

 

Krásne a nezabudnuteľné 4 dni vo Viedni

 

Krásne a nezabudnuteľné 4 dni vo Viedni

 

Krásne a nezabudnuteľné 4 dni vo Viedni

 

Krásne a nezabudnuteľné 4 dni vo Viedni

 

V predchádzajúcich troch rokoch klub vyčlenil nemalé finančné prostriedky na kempy, zahraničné turnaje a exkurzie pionierov. Vieme, aké dôležité je pre duševný a fyzický vývoj detí všetko, čo na tých výletoch zažili. Prísna disciplína, socializácia, odlúčenie od rodičov, správanie (výchova) a nespočetné množstvo iných výhod, ktoré im tento typ cestovania poskytuje, sú nemerateľné.

Dva roky po sebe vyhrať ligu a pohár nie je malá vec, a klub si to vie vážiť. Avšak, potrebné ocenenie lokálneho spoločenstva, napriek takýmto vynikajúcim športovým výsledkom, vystalo, čo iste bolestivo zasahuje nielen deti, ale aj ich rodičov a vedenie klubu. Už dávnejšie, aj verejne, kladú otázku podľa akých kritérií športové kluby Báčskopetrovskej obce dostávajú prostriedky na vlastnú činnosť. Ak tie dosiahnuté výsledky nič neznamenajú, čo najviac zaváži pri rozdeľovaní obecných, teda spoločných prostriedkov, ktoré sú zozbierané aj od daňových platcov z Kulpína?

FK Kulpín momentálne funguje v sťažených a neistých podmienkach, keďže vedenie klubu podalo demisiu. V prípade, že sa nevynájde riešenie, klubu hrozí úpadok, čo by bola veľká škoda, keďže sa v minulých rokoch z detí formovali nádejní budúci futbalisti a potvrdila sa aj vysoká uvedomelosť a profesionalita v kádrovom zložení klubu.

V nádeji, že sa riešenie pre klub predsa vynájde, z kulpínskej futbalovej mládežníckej školy pripomínajú, že sa v nej seriózne pracovalo a jej členovia sa v posledných rokoch zúčastnili na viacerých turnajoch a kempoch:

Tábor – Bajina Bašta, 6 dní
Kemp – Kopaonik ,6 dní
Turnaj – Vukovar, Chorvátsko, 2 dni
Turnaj – Zlaté Moravce, Slovenská republika, 4 dni
Kemp – Vrnjačka Banja, 6 dní
Kemp – Viedeň, Rakúsko, 4 dni

 

Katarína Pucovská

 

You have no rights to post comments

Náhodný obrázok

slovenske insitne umenie zo srbska

Letmo

Mariena Czoczeková-Eichardtová (1892-1972)
...
Vankúšik pod hlavou
budem mať zo žiaľov;
na rakve kvietky –
to budú spomienky.
A plachty z bôľu
skryjú družku svoju.
Boli sme, bôľ a ja,
boli sme druhovia,
spolu sme chodili
cez žitia údolia.

Nebo ma oplače
pokropí ma lejak,
na cintorín odprevadí
studený severák.

(úryvok z básne Môj pohreb)

 

Posledné články

urad

fotogaleria

cirkevna matrika

kalendar menin

mena

okienko

velka noc

pamatnicek

kucharka

kovacica

gjk

pocasie

autobus